NTENT="IR" />
سفارش تبلیغ
صبا ویژن

کلارآباد دات کام
قالب وبلاگ
درست است که کوپه های چندصد میلیونی پردبدبه و کبکبه همه نگاه ها را به سمت خودشان جلب می کنند، اما وقتی تقاضا و رقابت در بازار اسپرت های میان رده داغ تر است،

گروه اقتصادی - درست است که کوپه های چندصد میلیونی پردبدبه و کبکبه همه نگاه ها را به سمت خودشان جلب می کنند، اما وقتی تقاضا و رقابت در بازار اسپرت های میان رده داغ تر است، این کلاس می تواند نقش پررنگی در موفقیت خودروسازها ایفا کند.

مقایسه 3 خودرو اسپرت میان رده بازار ایران

 در چند سال گذشته که بازار ایران پر شده از کوپه های میلیاردی و چند صد میلیونی، واقعاً جای خالی خودروهای اسپرتی که بتوان با بوجه ای محدود و بدون نیاز به فروش دار و ندار زندگی تان آن ها را بخرید و لذت سواری­شان را بچشید احساس می شد. خوشبختانه به لطف ابتکار خودروسازهای کره ای و ژاپنی این حسرت چندان به دل ما نمانده و سه نمونه از کوپه های اسپرت بازار را مورد بررسی قرار داده ایم.

 مقایسه 3 خودرو اسپرت میان رده بازار ایران

Kia Cerato Koup 

کیا مدل کوپه خود را که در برخی بازارها با نام Forte     عرضه می شود، برای اولین بار در نمایشگاه نیویورک در سال 2008 به عنوان یک نسخه مفهومی رو نمایی کرد. تولید این نسل تا 2013 ادامه داشت تا این که همزمان با تولید نسل سوم سدان سراتو در سال 2014، نسل جدید کوپه سراتو، یعنی همین نسلی که قصد داریم به بررسی آن بپردازیم، به بازار آمد.

همچون کوپه Forte    ، کوپه سراتو نیز بر پلت فرم سدان های سگمنت C   کیا طراحی شده است و با پلت فرم هیوندای الاتترا مشترک است. با وجود این که نسخه کوپه سراتو از لحاظ عرض بدنه و حتی فاصله محوری با مدل سدان مطابقت میلی متری دارد، با این حال ارتفاع کوپه سراتو 25 میلی متر نسبت به مدل سدان کمتر است و خط سقف آن برای نمایش هیبت اسپرت خودرو کوتاهتر شده است. علاوه بر این، در چشم انداز ظاهری سراتو کوپه با نمونه سدان نیز تغییرات محسوسی مشاهده خواهید کرد. در حالی که در مدل سدان جلوپنجره ای بزرگ نمای روبروی خودرو را به تسخیر درآورده است. جلو پنجره در نسخه کوپه سراتو باریک شده و در عوض دریچه تعبیه شده در سپر بزرگتر شده است تا یک مجرای تنفسی دهن گشاد برای مکش جریان هوا به داخل پیشرانه به وجود آید و خبر از تغییر ماهیت خودرو به یک کوپه پرانرژی دهد. علاوه بر این، کیا با تعبیر پنجره های بدون فریم برای هر چه شبیه تر نشان دادن این سراتو به یک کوپه تمام عیار تلاش کرده است. همچنین، کشیدگی چراغ های جلو به اضافه چینش زیبای LED های درخشان برای خودنمایی در روشنایی روز و مهم تر از آن برق خیره کننده مه شکن ها جذابیت نمای روبرو را دو چندان می کنند. ممکن است شیب کم خط سقف در قسمت عقب خودرو از یک طرف و چشم انداز مربعی شکل ستون انتهای بدنه در قیاس با ولستر، چنگی به دل نزند، اما همین جسارت در طراحی سراتو کوپه در داخل کابین فضای بیشتری را برای نشستن بی دردسر سرنشین های عقب فراهم کرده است، هر چند که دید عقب آن چندان مطلوب نیست و نباید انتظار یک سدان را از آن داشت.

سراتو کوپه علی رغم نام و نشان اسپرتی اش خودرو مناسبی برای نشستن چهار سرنشین به حساب می آید. با وجود اینکه اغلب، مدل های کوپه نه تنها توجه ویژه ای به طراحی نور قسمت عقب شده، بلکه در کمال تعجب دو دریچه تهویه هوا هم در ردیف پشتی به چشم می خورد که حاکی از توجه کیا به بنیان خانواده! و به بیان دیگر مجاب کردن همسر و فرزندان به خرید یک کوپه اسپرتی است. داشبورد و طراحی داخل کابین سراتو کوپه آن طور که از یک اتومبیل اسپرتی انتظار می رود نیست و سادگی و خطوط ملایم و یکنواخت آن بیشتر به یک هاچ بک معمولی می ماند تا یک کوپه جوان پسند.

همچون مدل های سدان و هاچ بک، سیستم تعلیق کوپه سراتو نیز در جلو از نوع مک فرسون و در عقب با تکیه بر مکانیسم میله پیچشی است. نیروی جلوبرندگی پیشرانه خودرو از طریق یک جعبه دنده اتوماتیک شش دنده تیپ ترونیک به چرخ های جلو منتقل شده و به استناد آمار و ارقام منتشر شده، با وجود حجم بیشتر نسبت به دیگر خودرو هم وطن مصرف سوخت کمتری دارد. برای آن هایی که به امید یک رانندگی هیجان انگیز به سبک "سریع و خشن" به سراغ کوپه سراتو می روند، اولین چیزی که باعث دلسردی شان خواهد شد فرمان پذیری آن است که علی رغم وجود سیستم فلکس استر کیا برای تنظیم حالت فرمان در سه وضعیت آرام، معمولی و اسپرت، بازهم واکنش پذیری مناسبی به فرمان دهی راننده از خود نشان نمی دهد. با این حال سیستم تعلیق سراتو در حد قابل قبولی ارتعاشات سطح جاده را جذب کرده و از این نظر کیفیت سواری این کوپه کره ای را به یکی از مزیت های آن تبدیل نموده است.

همچون سایر خودروهای کره ای، کوپه سراتو نیز به لیست بلندبالایی از امکانات رفاهی از جمله گرم کن صندلی جلو و پشت سری های فعال در هنگام وقوع تصادف، سیستم تهویه اتوماتیک دوگانه با دریچه هایی در قسمت عقب و استارت اتوماتیک مجهز است.



مقایسه 3 خودرو اسپرت میان رده بازار ایران

HYUNDAI Veloster [2015]

در بازار هزاررنگ خودرو، از وارداتی های خوش رنگ و لعاب و باکیفیت گرفته تا وطنی های سوگلی و نازپرورده و البته مدل های ظاهرفریب چینی باز هم قیافه خودروهای منحصر به فردی همچون هیوندای ولستر خودنمایی می کند. ولستر به لطف طراحی نوآورانه خود در همه جهات بدنه حرف هایی برای گفتن دارد، از چهره با چراغ هایی برجسته و نافذ گرفته تا نمای نامتقارن طرفین و بخش انتهایی پف کرده! اما چشمگیرترین آنها وجود دو درب در سمت راست و یک درب بزرگتر برای راننده در سمت چپ خودرو است، حال آن که دستگیره درب عقب سمت راست با زیرکی در منتهی علیه بالا جاسازی شده تا دورنمایی از کوپه های دو در به ولستر ببخشد. از منظر دیگر با وجود یک در کوچک در قسمت عقب بدنه قابلیت های کاربردی یک هاچ بک را با این کوپه خوش نقش همراه کرده است.

در سال 2011 هیوندایی به دنبال خلاء ناشی از خروج مدل کوپه، ولستر را معرفی کرد که مستقیماً قشر جوان و از طرفی کوپه های اسپرت میان قیمت را نشانه رفته بود. ولستر به لطف هیبت کشیده و در عین حال افتاده و کم ارتفاع، رینگ های بزرگ و سقف شیبدار الهام گرفته از حالت آیرودینامیکی یک دوچرخه حرفه ای از نظر جذابیت های بصری طراحی گوی سبقیت را از مدل های هم رده خود ربوده است. در حالی که جلو پنجره ذوزنقه ای شکل و چراغ خطرهای پف کرده در انتهای خودرو تم طراحی اتومبیل های هیوندای را بازگو می کند، با این وجود دماغه رو به پایین ولستر به خوبی جذبه یک کوپه کلاسیک را به نمایش گذاشته است.

در کوچک سمت مخالف راننده با تمام مزیت هایی که دارد خواه ناخواه برای سوار و پیاده شدن سرنشین های قدبلند مشکل ساز خواهد شد. فضای نشستن در صندلی های عقب و نیز جای پا برای سرنشین ها تقریباً مناسب است اما به واسطه شیب انتهای سان روف باز هم قدبلندها از برخورد مدام سر خود به سقف شکایت خواهند کرد. صندوق عقب کابین با عمق کافی نزدیک به نیم متر مکعب حجم دارد و با خواباندن صندلی ها به یک مترمکعب خواهد رسید که اگر اهل انصاف باشید اذعان می کنید که چنین حجمی را از یک کوپه انتظار نداشته اید. قسمت جلو کابین از طراخی سرزنده و مدرنی بهره مند است که کمی پرزرق و برق تر از آنچه هست به نظر می رسد. به دلیل کاهش هزینه های تولید هیوندای در استفاده از پلاستیک سخت کم نگذاشته، اما لااقل با طراحی الگوهای چشم نواز ظاهر آن را حفظ کرده است. انواع تجهیزات و شستی های کنترلی خودرو از جمله صفحه نمایش 7 اینچی به خوبی بر روی داشبورد تعبیه شده و وضعیت ارگونومی مناسبی دارند. همچنین تجهیز ولستر به سیستم صوتی 196 وات به همراه شش بلندگوی باکیفیت سیستم رهیابی هیوندای موسوم به Blue Link از دیگر مزیت های این خودرو به شمار می آید.

ولستر به یک پیشرانه چهارسیلندر با آرایش خطی به حجم تقریبی 1600 سی سی همراه است که نیروی پیشرانه ای نه در حد انتظار از این هیبت پرطمطراقی خود تولید می کند، مخصوصاً که بدانید به اندازه یک پیشرانه دو لیتری اشتها دارد. بیشترین قدرت آن 138 اسب بخار در 6300 دور در دقیقه است که توسط جعبه دنده 6 سرعته خودکار اکوشیفت مجهز به دو کلاچ به محور جلو منتقل می شود، اما در مجموع برای یک کوپه اسپرت شرایط می توانست به مراتب بهتر از این ها باشد، زیرا برای مانورهایی فراتر از حد معمول دیگر جوابگوی شما نخواهد بود که این با ارائه مدل توربو در بازارهای خارجی اندکی رفع شده است، اما از طرفی با توجه به حضور جنسیس کوپه در سبد محصولات این شرکت رعایت چنین فاصله ای میان این دو خودرو چندان دور از انتظار نیست.

سیستم تعلیق ولستر به نسبت برخی خودروهای هم ترازش اندکی خشک است اما همین سفتی و انعطاف کم، اطمینان شما را از رانندگی در سرعت بالا و حفظ ثبات خودرو در سرپیچ ها بالا می برد. وقتی عنوان «کوپه» به زبان می آید، یک خودرو کم ارتفاع، چابک و سریع با انتظار خریدار همراه می شود، در حالی که سقف سرعت ولستر در حد یک هاچ بک خانوادگی نزول پیدا کرده و حتی شتاب آن به قدری ناامیدکننده است که گاهی اوقات برای حفظ آهنگ حرکت خودرو باید دو دنده کم کنید.


مقایسه 3 خودرو اسپرت میان رده بازار ایران

TOYOTA GT86 [2014]

GT86 خودرویی در کلاس اسپرت است که با همکاری مشترک تویوتا و سوبارو وارد بازار شد. به گونه ای که تویوتا طراحی استایل خارجی و فرآیند تولید را بر عهده داشته و سوبارو عهده دار بخش های پیشرانه، جعبه دنده، ترمز و سیستم تعلیق بوده است.

این کوپه محبوب تویوتا، یک خودرو اسپرتی محرک عقب با رویکرد بازگشت به گذشته است که همه کم و کاستی هایش را به عنوان یک رقیب قابل احترام در بازار کوپه های ارزان قیمت با برتری خود از حیث کیفیت رانندگی و لذت سواری جبران کرده است. چرا که اساساً مبنای طراحی تویوتا GT86 تمرکز بر روی راننده و ارائه کیفیت های یک خودرو اسپرت کلاسیک می­باشد. این بدان معنی است که فرمان کاملاً تسلیم راننده می باشد و به کوچکترین چرخش عکس العمل نشان می دهد و تنها نیاز به اشاره ای کوچک بر پدال است تا شور و هیجان رانندگی را به طور کامل درک کنید.

وقتی که پس از سالها انتظار، تویوتا GT86 با مدل 2013 جایزه زیباترین خودرو اسپرت سال را به نام خود تمام کرد، آنجا بود که پای تقابل زیبایی و سبک طراحی هیجان انگیز کوپه های میلیون دلاری به رده اتومبیل های اسپرت با قیمت اقتصادی باز شد. GT86 درواقع یک کوپه اسپرت محرک عقب با بدنه ای برخوردار از ظریف ترین مؤلفه های آیرودینامیک خودرو است که برای رسیدن به بالاترین سطح از کنترل پذیری با دماغه ای افتاده، در کمترین ارتفاع ممکن از سطح حرکت می کند. چهره تهاجمی خودرو در نمای روبرو با کاپوت کشیده و چراغ جلوهایی که تا پیشانی خودرو تیز شده اند اوج زیبایی را به نمایش گذاشته است. همچنین، جلوپنجره تحتانی با اندازه ای بزرگ تر از حد متعارف و هم نشینی با مه شکن ها و چراغ های اصلی به نماد کژدم در مدل های تویوتا معروف شده است. در نمای عقب خودرو نیز اسپویلر به همراه اگزوزهای دوقلو و نماد 86 به زیبایی خودنمایی می کنند.

طراحی داخل کابین تویوتا GT86 به همان اندازه جذابیت نمای خارجی اش هوش از سر عشق ماشین ها می برد. در نگاه اول رول فرمان با حالت تخت قسمت پایین و قطر 365 میلی متر هیجان سرعت را در وجود بیننده زنده می کند. همچنین پدال های آلومینیومی، صفحه نمایشگر سیستم ناوبری خودرو، نشانگرهای روی داشبور با رگه های نور نئون چشم نواز بر محیط دایره­ای شکل آن ها به همراه نمایشگرهای دیجیتالی و دورشمارهایی که نمونه طراحی جمع و جور و کاربردی آن را تنها در اتومبیل های ژاپنی سراغ داریم از جمله ویژگی های منحصر به فرد کابین GT86 به حساب می آیند. گذشته از این ها، فضای داخل کابین کوپه تویوتا با آرایه های نقره­ای رنگ بر حاشیه داشبورد، دریچه های تهویه و تریم داخلی درها مزین شده است که با خط دوخت قرمزرنگی که بر لبه صندلی ها، تودوزی درها و سقف زده شده، تقابل بصری جذابی ایجاد کرده است. کیلومتر شمار درست مقابل چشم راننده و با اندازه درشت طراحی شده است تا موقع رانندگی و هیجان شتاب گیری و لایی کشیدن از میان خودروها تنها به یک اشاره چشم قابل خواندن باشد. طراحی صندلی جلو با هدف خلق راحت ترین حالت لمیدن و تسلط بر جاده طراحی شده و راننده را در وضعیت ارگونومی ایده آل نسبت به لیور دنده و شستی های کنترلی روی داشبورد قرار میدهد.

برای نزدیک کردن هر چه بیشتر مرکز ثقل به زمین، نیروی پیشرانه تویوتا GT86 توسط یک پیشرانه چهارسیلندر با آرایش تخت (بوکسری) تأمین می شود. قدرت و گشتاور حیرت انگیر این نیروگاه دولیتری از طریق جعبه دنده اتوماتیک 6 سرعته و به واسطه دیفرانسیل لغزش محدود (LCD) به چرخ های عقب منتقل می شود. تویوتا GT86 قابلیت های سیستم تعلیق خود را به عنوان یک سیستم کاملاً پایدار و منسجم، با جذب بخش قابل توجهی از ارتعاشات منتقل شده به چرخ ها به اثبات رسانده است. وزن شاسی محرک عقبGT86 به بهترین شکل تقسیم شد. ولذا در سر پیچ ها عملکرد قابل اتکایی از خود به نمایش خواهد گذاشت. عکس العمل فرمان به طور کامل در کف دستان راننده احساس می شود و ترمزهای قدرتمند آن بدون کمترین لغزش لاستیک بر سطح آسفالت، پشت راننده را در رانندگی با سرعت زیاد قرص می کنند. علاوه بر این، توزیع وزنی کاملاً بالانس شده علاوه بر کمک به فرمان پذیری دقیق تر خودرو از بازی کردن انتهای خودرو در موقعیت های مخاطره آمیز جلوگیری خواهد کرد.


مقایسه 3 خودرو اسپرت میان رده بازار ایران

 

 

 


[ سه شنبه 94/9/3 ] [ 1:47 عصر ] [ م.ص ] [ نظر ]
.: Weblog Themes By WeblogSkin :.
درباره وبلاگ

موضوعات وب
لینک های مفید
لینک دوستان
لینک های مفید
امکانات وب
عمارنامه : نجوای دیجیتال بصیرت با دیدگان شما 		AmmarName.ir

بازدید امروز: 38684
بازدید دیروز: 1809
کل بازدیدها: 4973350