NTENT="IR" />
سفارش تبلیغ
صبا ویژن

کلارآباد دات کام
قالب وبلاگ

مسجد، نامی آشنا برای همه مسلمانان جهان است. در واقع اگر مسیحیان با شنیدن نام کلیسا و یهودیان با شنیدن نام کنیسه به یاد عبادت و خدا می‌افتند، چنین حسی با شنیدن نام مسجد به مسلمانان دست می‌دهد.

به گزارش ایسنا، معماری و ساخت یک مسجد برای مسلمانان اهمیت بسیار زیادی داشته و برای همین است که امروزه معماری برخی مساجد در سراسر جهان چشمان بسیاری از طراحان و مهندسان را به سمت خود خیره کرده است.
اما انتخاب 10 مسجد زیبای جهان نیز کار مشکلی به نظر می‌رسد. در فرآیند انتخاب مساجد زیبا ملاک‌هایی مانند وسعت، تاریخ، امکانات و عملکرد مسجد مورد توجه قرار گرفته است.
از سوی دیگر به طور طبیعی زیباترین مساجد جهان عمدتا در کشورهای مسلمان قرار گرفته‌اند. هرچند در میان 10 مسجد زیبای جهان تنها یک مورد در کشوری غیرمسلمان یعنی هند واقع شده است. البته جمعیت مسلمانان هند به قدری است که آن‌ها می‌توانند خود یک کشور را تشکیل دهند.
در زیر با زیباترین مساجد جهان به همراه مشخصات آن‌ها آشنا می‌شوید:

1- مسجدالحرام - مکه - عربستان سعودی
مسجدالحرام بزرگترین مسجد در جهان است. این مسجد در شهر مکه دور خانه کعبه، جایی که مسلمانان در آنجا عبادت می‌کنند، واقع شده است.
این مسجد مقدس‌ترین نقطه کره ‌زمین برای مسلمانان محسوب می‌شود. ساختار کنونی این مسجد مساحتی بیش از 400 هزار و 800 متر مربع را پوشش می‌دهد که شامل فضاهای داخلی و بیرونی عبادتگاه می‌شود که در زمان برگزاری مراسم حج بیش از چهار میلیون نفر در آن جای می‌گیرند.

2- مسجد النبوی - مدینه - عربستان سعودی
این مسجد دومین مسجد مقدس در اسلام و دومین مسجد بزرگ جهان بعد از مسجدالحرام محسوب می‌شود. یکی از مهمترین مکان‌های این مسجد که در مرکز آن واقع شده، گنبد سبز نام دارد. جایی که آرامگاه پیامبر (ص) در آن واقع شده است.
زمان ساخت گنبدسبز معلوم نیست، اما یک دستخط مربوط به اوایل قرن 12 درباره این گنبد توضیحاتی را ارایه کرده است.
رهبران اولیه مسلمانان مانند ابوکر و عمر نیز در محوطه درون مسجد به خاک سپرده شده‌اند.
3- مسجدالاقصی - بیت‌المقدس - فلسطین
مسجدالاقصی در شهر باستانی بیت‌المقدس (اورشلیم) واقع شده است. این مسجد جزئی از حرم شریف محسوب می‌شود که در آن قبه‌الصخره نیز واقع شده است.این مسجد برای یهودیان نیز مکان مقدسی محسوب می‌شود. این مسجد سومین نقطه مقدس در جهان برای مسلمانان به شمار می‌رود. مسلمانان معتقدند که حضرت محمد (ص) مسیر بین مسجدالحرام و مسجدالاقصی را در یک شب طی کرد.
همچنین این مسجد اولین قبله‌گاه مسلمانان بود که در ادامه این قبله به مسجدالحرام تغییر یافت.
برخی از یهودیان افراطی ساکن بیت‌المقدس اعتقاد دارند که بقایای معبد هیکل در زیر مسجدالاقصی قرار دارد و برای تخریب این مسجد و احیای آن معبد تلاش می‌کنند. مسلمانان به شدت به این اقدام یهودیان افراطی و صهیونیست‌ها واکنش منفی نشان داده‌اند.

4- مسجد ظهیر - کداه - مالزی
این مسجد در سال 1912 توسط تونکو محمود، پسر سلطان تاج‌الدین مکرم‌شاه ساخته شد. این مسجد آرامگاه جنگجویان کداه که در طول دفاع از این شهر در برابر سیام در سال 1812 کشته شدند، است.
معماری این مسجد از معماری مسجد عزیزی در شهر لانگکات در شمال سوماترای اندونزی الهام گرفته شده است. این مسجد با پنج مناره بزرگ ساخته شد که نشانه‌ای از پنج اصل اعتقادی مسلمانان است.
5- مسجد سلطان عمر علی سیف‌الدین - بندر سری بگاوان - برونئی
این مسجد پادشاهی در پایتخت کشور بروئنی واقع شده است. این مسجد به عنوان یکی از تماشایی‌ترین مساجد منطقه‌ آسیا‌ - اقیانوسیه شناخته شده که سالانه توریسم‌های زیادی را به خود جذب می‌کند.

6- مسجد تاجول - شهر بوپال - هند
این مسجد در شهر بوپال هند واقع شده است. این مسجد یکی از بزرگترین مساجد قاره آسیا است که بعد از ظهرها به عنوان مدرسه اسلامی نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد.
7- مسجد بیت‌الرحمان - باندا آچه - اندونزی
این مسجد در مرکز شهر باندا آچه اندونزی قرار گرفته است. پیشتر این مسجد با نام مسجد سلطان آچه شناخته می‌شد.
زمانی که در سال 1873 هلندی‌ها به این شهر حمله کردند، این مسجد در آتش سوخت، اما بعدا هلندی‌ها این مسجد را بازسازی کردند. تنها مناره این مسجد در سال 1883 تکمیل شد.
در سال 1935 تعداد مناره‌های این مسجد به عدد سه رسید و در نهایت بین سال‌های 1959 تا 1968 تعداد مناره‌های این مسجد به عدد پنج رسید.
این مسجد یکی از زیباترین مساجد اندونزی بوده که توریست‌ها زیادی در سال از آن بازدید می‌کنند. این مسجد دارای نمایی زیبا، کنده‌کاری جذاب و محوطه‌ای جادار و خنک است.

8- مسجد سلطان - سنگاپور
این مسجد در خیابان موسکات و خیابان پل شمالی در منطقه کامپونگ در سنگاپور واقع شده که از جمله مساجد مهم سنگاپور محسوب می‌شود.
این مسجد از ابتدای زمان ساخت آن تاکنون هیچ تغییری را به خود ندیده و تنها در سال 1960 و سال 1993 میلادی بخش‌هایی از سرسرای آن بازسازی شدند.
9- مسجد فیصل - اسلام‌آباد - پاکستان
این مسجد بزرگترین مسجد در منطقه جنوب شرقی و جنوب آسیا بوده و چهارمین مسجد بزرگ جهان نیز محسوب می‌شود.
جالب اینجاست که بدانید این مسجد بزرگترین مسجد جهان در بین‌ سال‌های 1986 و 1993 بود. بعدا با توسعه مسجدالحرام و مسجد النبوی در عربستان سعودی و همچنین تکمیل مسجد حسن دوم در کازابلانکای مراکش مسجد فیصل عنوان بزرگترین مسجد جهان را از دست داد.

10- مسجد بایتول مکرم - داکا - بنگلادش
این مسجد، مسجد ملی بنگلادش محسوب می‌شود که در قلب شهر داکا پایتخت بنگلادش واقع شده است. این مسجد در دهه 60 میلادی احداث شد. این مسجد دارای گنجایش 30 هزار نفر بوده و جزو 10 مسجد بزرگ جهان نیز به شمار می‌رود.
البته مکان این مسجد برای عبادت مسلمانان کمی دور بوده و به همین دولت بنگلادش قصد دارد فضای آن‌را گسترش دهد.
[ دوشنبه 89/5/25 ] [ 11:24 صبح ] [ م.ص ] [ نظر ]
.: Weblog Themes By WeblogSkin :.
درباره وبلاگ

موضوعات وب
لینک های مفید
لینک دوستان
لینک های مفید
امکانات وب
عمارنامه : نجوای دیجیتال بصیرت با دیدگان شما 		AmmarName.ir

بازدید امروز: 191
بازدید دیروز: 2234
کل بازدیدها: 4423533