NTENT="IR" />
کلارآباد دات کام |
مدیرعامل سابق اتحادیه تولیدکنندگان فرآوردههای لبنی ایران گفت: به دلیل هزینههای بالای تولید، مصرف پایین لبنیات و حذف یارانههای تولید، حدود 350 واحد کوچک تولیدکننده صنایع لبنی، یعنی نیمی از آنها تعطیل هستند.
به گزارش پایگاه 598 به نقل از تسنیم، محمدرضا اسماعیلی اظهار کرد: از 700 کارخانه کوچک صنایی لبنی در کشور نیمی از آنها یعنی حدود 350 واحد در مناطق مختلف کشور بهطور کامل تعطیل اند و بسیاری از واحدهای دیگر با ظرفیت پایین کار میکنند.
وی افزود: این واحدها زمانی ایجاد شدهاند که بازار و تقاضا برای مصرف شیر در کشور بالا و بیشتر از وضعیت فعلی بوده است، اما با حذف یارانه مصرف لبنیات در کشور، این واحدها که در روند تولید شیر دولتی مشارکت داشتند، تعطیلشدند. مدیرعامل سابق اتحادیه تولیدکنندگان فرآوردههای لبنی ایران ادامه داد: این واحدها با توجه به برنامههایی که در برنامه پنجم توسعه برای بالا بردن سرانه مصرف شیرخام (150 لیتر برای هر نفر) پا به عرصه تولید گذاشتند، اما این رقم محقق نشد و اما اکنون آمار رسمی سرانه 70 کیلوگرم را نشان میدهد که ماهیت این رقم نیز جای تردید دارد. وی تصریح کرد: بعد از حذف یارانههای نقدی قرار بر این شد به تولید یارانه پرداخت شود که این یارانه نیز تا به امروز پرداخت نشده و شرایط رقابتپذیری را از تولیدکنندگان گرفته است. این کارشناس صنعت لبنیات کشور اضافه کرد: حمایتهای که دولت از صنایع لبنی میکند، تنها محدود به صنایع لبنی دولتی و شبه دولتی بزرگ است. اسماعیلی گفت: در حال حاضر در کشور به مصرف سوخت و استفاده از اتومبیل شخصی یارانه پرداخت میشود، اما مصرف لبنیات یارانه ندارد، در حالی که در کشورهای توسعه یافته مصرف لبنیات جزء شاخصهای توسعهیافتگی است. وی تاکید کرد: ظرفیت تولید صنایع لبنی کشور 220 لیتر برای هر فرد است اما حتی توان بهرهگیری از یک سوم آن را نیز نداریم. روز گذشته دبیر انجمنی روغن کشی نیز در گفتگو با خبرگزاری تسنیم اعلام کرد که 7 کارخانه روغن کشی کشور بهطور کامل تعطیل هستند و صنایع روغنکشی در مجموع تنها از 39 درصد ظرفیت خود استفاده میکنند. [ یکشنبه 95/3/30 ] [ 11:15 عصر ] [ م.ص ]
[ نظر ]
|
|