NTENT="IR" />
سفارش تبلیغ
صبا ویژن

کلارآباد دات کام
قالب وبلاگ

پژوهشگر شیمی دانشگاه صنعتی شریف موفق به سنتز ترکیباتی شد که می‌تواند با بازده خوب در حضور اکسید کننده‌ها مولکول آب را به اکسیژن و هیدروژن تجزیه کند.محمد مهدی نجف‌پور، دانش آموخته دکتری شیمی معدنی دانشگاه صنعتی شریف در گفت‌وگو با ایسنا، در خصوص طرح «بررسی تئوری کانی‌های منگنز – کلسیم به عنوان منشاء کمپلکس اکسید کننده آب در فتوسیستم II» گفت: اگر بتوان با الگوبرداری از تبدیل آب به اکسیژن در گیاهان و سیانوباکتری‌ها موفق به کشف ترکیبی شد که با حداقل انرژی، مولکول‌های آب را به هیدروژن و اکسیژن تبدیل کند یکی از مشکلات تامین انرژی آینده حل خواهد شد.

وی انرژی ذخیره شده در هیدروژن را یکی از منابع انرژی‌های جدید نام برد و گفت: این سوخت به غیر تولید آب، چیز دیگری تولید نمی‌کند که ضرری برای محیط زیست داشته باشد. از سوی دیگر یکی از روش‌های تولید هیدروژن، تجزیه آب است.

عضو هیات علمی دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان با بیان اینکه در این طرح از منشاء کلمپکلس اکسید کننده آب در طبیعت استفاده شده است، تصریح کرد: این موضوع به این معناست که وقتی قصد گرفتن هیدروژن از آب را داریم باید آ‌ب را به هیدروژن و اکسیژن تجزیه کنیم.

یکی از بهترین روش‌های تهیه هیدروژن، تجزیه آ‌ب است که در این واکنش اکسیژن تولید می‌شود و این تولید اکسیژن برخلاف تولید هیدروژن با مصرف مقدار زیادی انرژی همراه است.

وی گفت: برای اینکه موادی را سنتز کنیم تا تجزیه آب را به خوبی انجام دهیم از روشی که در طبیعت و به خصوص در گیاهان انجام می‌شود، الگوبرداری کردیم. گیاهان دارای موادی هستند که می‌تواند آب را تجزیه (اکسید) کند تا اکسیژن خود ر و دیگر موجودات را از آب تامین کنند. یکی از نظریات دانشمندان در دانشگاه برکلی آمریکا این است که گیاهان برای تجزیه آب از سنگ معدن‌های اکسید منگنز – کلسیم استفاده می‌کنند.

رتبه اول المپیاد شیمی دانشجویی سال 82 افزود: از این رو این ترکیبات را به دست آوردیم تا آزمایش کنیم که توانایی تولید اکسیژن را دارند یا نه که مطالعات و بررسی‌ها نشان داد که انواع بی شکل (آمورف) اکسید منگنز – کلسیم نه تنها قادر به تولید مقادیر زیدی اکسیژن در حضور اکسید کننده‌هاست بلکه از نظر ساختاری نیز شباهت بسیاری به ترکیب تجزیه آب در گیاهان دارد. همچنین سرعت تولید اکسیژن با این ترکیبات قابل مقایسه با بهترین ترکیب‌های سنتز شده در مراکز مهم پژوهش جهان است با این تفاوت که این ترکیبات منگنز – کلسیم بسیار ارزان‌تر بوده و برای محیط زیست هیچ گونه آ‌لودگی به همراه نخواهد داشت.

وی تصریح کرد: انجام این طرح پایه این است که با استفاده از انرژی خورشید، آب را به هیدروژن و اکسیژن تبدیل کنیم تا از هیدروژن به عنوان منبع انرژی استفاده کنیم. از این رو تا کنون موفق به سنتز ترکیباتی شده‌ایم که با بازده خوب در حضور اکسید کننده‌ها (تجزیه کننده‌ها) می‌توانند مولکول آب را به اکسیژن تجزیه کنند.

برگزیده دوازدهمین جشنواره جوان خوارزمی خاطرنشان کرد: ترکیبات سنتز شده نه تنها به صورت کانی‌های اکسید منگنز – کلسیم در طبیعت وجود دارند بلکه با هزینه بسیار کم به صورت مصنوعی نیز تهیه شده‌اند و در حالت مصنوعی می‌توان ذرات با اندازه‌های نانو تهیه کرد که باعث تولید اکسیژن با سرعت بالاتر شود.

 


[ دوشنبه 89/10/13 ] [ 7:28 صبح ] [ م.ص ] [ نظر ]
.: Weblog Themes By WeblogSkin :.
درباره وبلاگ

موضوعات وب
لینک های مفید
لینک دوستان
لینک های مفید
امکانات وب
عمارنامه : نجوای دیجیتال بصیرت با دیدگان شما 		AmmarName.ir

بازدید امروز: 34161
بازدید دیروز: 45846
کل بازدیدها: 5186298