NTENT="IR" />
کلارآباد دات کام |
نوروز، یعنى روزى نو در تاریخ بشر و حالتى نو در زندگى انسانها. علىالظاهر در این روایات، امام نمىخواهند بفرمایند که آن روزى که این وقایع در آن اتفاق افتاده است، یا خواهد افتاد، با روز اول حَمَل، مصادف بوده یا خواهد بود. نه...
نوروز که اشارهای دارد به عید باستانی ایرانیان در روایات دینی و مذهبی نیز بارها مورد تأکید قرار گرفته و در روایات ائمه معصومین به مراتب از این رویداد یاد شده است.
با این حال تا کنون تفاسیر گوناگونی از این روایات و حقیقت نوروز مورد اشاره در آنها شده است.
رهبر معظم انقلاب نیز در فرمایشات خود نوروز را در معنایی دینی اینگونه تشریح کرده اند:در معناى نوروز و اینکه نوروز چیست، در روایات مختلف، تعبیرات مختلفى هست. مثلاً آن روزى که رسول اکرم(صلّىاللَّهعلیهوالهوسلّم)، امیرالمؤمنین را به خلافت منصوب کرد، آن روز، نوروز بود. یا در روایت دیگر، آن روزى که دجّال در آخرالزمان، بهدست حضرت مهدى(ارواحنافداه) به قتل برسد، آن روز، نوروز است. یا حتّى در بعضى از روایات آمده، آن روزى که آدم هبوط کرد، آن روز، نوروز بود. نوروز، یعنى روزى نو در تاریخ بشر و حالتى نو در زندگى انسانها. علىالظاهر در این روایات، امام نمىخواهند بفرمایند که آن روزى که این وقایع در آن اتفاق افتاده است، یا خواهد افتاد، با روز اول حَمَل، مصادف بوده یا خواهد بود. نه، خیلى مستبعد است که مراد این باشد؛ مراد این است که معناى نوروز را بفهمیم.
نوروز، یعنى روزى که شما با عمل خودتان، با حادثهایى که اتفاق مىافتد، آن را نو مىکنید. روز بیستودوم بهمن که ملت ایران، حادثه عظیمى را به کمک خدا تحقق بخشید، روز نویى (نوروز) است.
آن روزى که امام امت، قاطعاً به دهانِ مستکبرِ قلدرِ گردنکلفت دنیا - یعنى امریکا - مشت کوبید، آن روز، روز نو و راه نویى (نوروز) بود؛ حادثهى نویى بود که اتفاق مىافتاد و افتاد. ما باید نوروز را، نو روز کنیم. نوروز به حسب طبیعت، نوروز است؛ جنبهى انسانى قضیه هم به دست ماست که آن را نوروز کنیم.
[ چهارشنبه 89/12/25 ] [ 1:27 عصر ] [ م.ص ]
[ نظر ]
|
|