تهران امروز: درست یک سال بعد از هشدارهای مقام معظم رهبری در خصوص تلاش دشمن برای ترویج «اسلام منهای سیاست» و «اسلام منهای روحانیت» چهرههای سیاسی نسبت به تلاش جریان انحرافی برای ممانعت از حضور روحانیت در مجامع سیاسی و البته در راس رویداد بزرگ سیاسی آینده یعنی انتخابات مجلس نهم هشدار دادند. با وجود اینکه نیمی از نمایندگان مجلس اول روحانی بودند، این میزان به یک هفتم کاهش پیدا کرده است. به گفته کارشناسان حوزه سیاست، جریان انحرافی تلاش دارد در آستانه انتخابات مجلس نهم مانع از ورود همین تعداد نمایندگان روحانی به مجلس شود.
در عین حال علاوه بر ابراز نگرانی چهرههای سیاسی، این دغدغه یعنی کاهش تعداد نمایندگان روحانی مجلس در محافل خصوصی روحانیت نیز مورد توجه قرار گرفته است. یکی از محافلی که در آن نسبت به این مسئله ابراز نگرانی شد، نخستین گردهمایی بزرگ جبهه متحد اصولگرایان در مدرسه عالی شهید مطهری در ماه گذشته بود. آیتالله مهدوی کنی دبیرکل جامعه روحانیت مبارز از تمامی روحانیان دارای صلاحیت خواست برای حضور در مجلس اقدام کنند. آیتالله مهدوی کنی با اشاره به نقش روحانیت در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: اگر در هر دوره تعداد روحانیون مجلس نسبت به روحانیون مجالس قبلی کمتر شود، مجلس انقلابی و اسلامی نخواهد شد لذا حضور روحانیون در مجلس لازم است.
پیشتر نیز هنگام بررسی طرح نظارت بر نمایندگان و تعیین ترکیب هیاتی برای این مهم،بحث نمایندگان روحانی مجلس بر سر زبانها افتاده بود. چرا که در این طرح پیشنهاد شده بود چهار نماینده روحانی در این ترکیب حضور داشته باشند. بعد از اینکه برخی نمایندگان این احتمال را مطرح کردند که شاید روزی در مجلس تعداد روحانیون اینقدر نبود، علی مطهری فرزند شهید مطهری تاکید کرد اگر زمانی چهار تا روحانی در مجلس نداشته باشیم که انقلاب از میان رفته!
تلاش میکنند روحانیت از سیاست کنار برود
حجت الاسلام و المسلمین جعفر شجونی از اعضای حزب موتلفه اسلامی در گفت و گو با تهران امروز با تایید نگرانی در خصوص کاهش حضور روحانیت در مجامع سیاسی از جمله انتخاباتها گفت: اگر تاریخ مورد بررسی قرار گیرد وضعیت کنونی را در مشروطیت نیز میبینیم. روحانیون پشتوانه معنوی و بازاریان پشتوانه اقتصادی نهضت مشروطیت بودند. در مجلس اول، دوم و سوم هم تجار و هم روحانیت به نسبتهایی در مجلس حضور داشتند تا اینکه به تدریج حضور روحانیت در مجلس کمرنگ شد.وی ادامه داد: در جمهوری اسلامی ایران نیز از آنجا که روحانیت نقش بیبدیل در پیروزی انقلاب داشت در مناصب سیاسی از جمله نمایندگی مجلس حضور پر رنگ داشت. خاطرم است در مجلس اول که خودم نماینده بودم نیمی از نمایندگان روحانی بودند.شجونی با بیان اینکه اخیرا نگرانیها از بابت تلاش برخی مخالفان از جمله جریان انحرافی برای کنار گذاشتن روحانیت از سیاست بسیار شده است گفت: همین اواخر یعنی کمتر از حدود یک ماه قبل در مجلسی به آیتالله مهدوی کنی گفتم شما مانند ملا علی کنی که با رویترز مقابله کرد، ملا علی کنی ما باشید و لیستی ازروحانیون وارسته، امین و دیندار را برای انتخابات مجلس تهران ارائه کنید.
وی افزود: در حالی که برخی از حاضران گفته من را تایید کردند ایشان تنها به من لبخند زد.
عضو جامعه روحانیت با بیان اینکه دشمن و جریان انحرافی درصدد است روحانیت را از همه مصادر سیاسی حذف کند، گفت: جریان انحرافی میخواهد روحانیت نباشد. چرا که روحانیت همیشه حفاظت از اسلام و انقلاب را سرلوحه خود قرار داده و به کسی اجازه نمیدهد آسیبی به آنها وارد کند.
وی تاکید کرد: صراحتا خواستارم جلوی تلاشهای انجام گرفته برای حذف روحانیت از مجلس گرفته شود.
شجونی نحوه برخورد و تعامل بد دولت با روحانیت را در گوشه نشینی روحانیت مهم دانست و گفت: به عنوان مثال سقای بیریا از جمله چهرههای روحانی بود که نه تنها مردی دانشمند و امین است بلکه در خارج از کشور تحصیل کرده بود. او به خاطر بیمهریهای دولت همین اواخر مشاوره ریاستجمهوری را رها کرد و به قم رفت.
جریان انحرافی تلاش دارد روحانیت را حذف کند
حجت الاسلام و المسلمین حسین ابراهیمی از جمله نمایندگان روحانی مجلس هشتم شورای اسلامی است که این نگرانی را نیز تایید میکند. وی در گفت و گو با تهران امروز تصریح کرد: آیتالله مهدوی کنی و سایر بزرگان نظام درباره تعداد کم حضور روحانیون در مجلس ابراز نگرانی کردند.
عضو شورای مرکزی جامعه روحانیت مبارز ادامه داد: هم نظر آیتالله مهدوی کنی و هم بزرگان دیگر این است که هر مقدار روحانی به مجلس اضافه شود به نفع نظام و مردم است و جلوی انحراف را میگیرد. به همین خاطر بایستی نمایندگان روحانی دور نهم مجلس شورای اسلامی بیشتر از دور هشتم یا حداقل مانند مجلس هشتم باشد.
عضو فراکسیون روحانیون مجلس همچنین گفت: اکنون شاهد هستیم برخی جریانها از جمله جریان فتنه و انحراف به شدت علیه روحانیت فعالیت میکنند تا مانع حضور این قشر در مجلس شوند.
نماینده مردم بیرجند در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه جریان انحرافی و جریان فتنه دو لبه یک قیچی هستند گفت: پایه این دو جریان منحرف یکی است و در نهایت نتیجهای که به دنبال آن هستند یکی است. از طرفی روحانیت منافع این دو جریان را به خطر انداخته و اجازه التقاط و انحراف را نمیدهد. به همین خاطر به دنبال حذف روحانیت هستند. از جمله اینکه تلاش میکنند اجازه ندهند تعداد روحانیون نماینده در مجلس نهم زیاد شود.
ابراهیمی تصریح کرد: در شرایط مساوی رقابت سیاسی هنوز هم مردم روحانیت را بر سایرین مقدم میدانند. به همین خاطر اگر شرایط محیا باشد به نظرم تعداد نمایندگان مجلس آینده خوب خواهد بود.
جریان انحرافی از روحانیون وحشت دارد
حجت الاسلام و المسلمین محمد علی رضایی از اعضای فراکسیون روحانیون مجلس معتقد است: عوامل زیادی در طول تاریخ تلاش میکردند که مجلس خالی از روحانیت باشد. هم اکنون نیز جریان انحرافی و فتنه تلاش میکند که مجلس نهم خالی از روحانیون باشد.
این نماینده مجلس به زندگی میگوید: امروز افرادی که در جریان فتنه بودند و جریان انحرافی که تلاش زیادی برای در اختیار گرفتن مجلس نهم به کار بسته، اهتمام خود را برای مانع شدن از ورود روحانیت به مجلس جدیتر از گذشته کردهاند. چراکه نگران حضور این گروه در قوه مقننه هستند.
عضو فراکسیون اصولگرایان مجلس تاکید کرد: روحانیت دژمحکمی دارد که برگرفته از فقه شیعه و مسائل اسلامی است. همانگونه که در تاریخ میبینیم هیچگاه روحانیت چیزی که صلاح اسلام نباشد را با هیچ مصلحت و منفعتی معامله نکرده و همین مسئله باعث نگرانی دیگران شده است. رضایی اضافه کرد: کسانی که در جریان انحرافی هستند از حضور روحانیت در مجلس نهم وحشت دارند، چراکه موضع روحانیون را در قبال مباحث خلاف منافع نظام و اسلام میدانند. روحانیت وقتی موضع میگیرد، از هیچ چیزی ترسی ندارد.