NTENT="IR" />
کلارآباد دات کام |
در جشن با شکوه روزی که آغاز می شود و در تمامی روزهایی که شیرینی نام تو بر لبانم می نشیند من عهد دیرینه خویش را با صاحب صبح و امام عصر تازه می کنم و دست بیعتم را در زلال دستانش معطر می سازم تا شعر سپید این عشق در صحن دلم تکرار شود.
سرویس فرهنگی جهان- سخن گفتن از امام دوازدهم حضرت بقیه الله الاعظم (ع) کاری بس دشوار و خطیر است چرا که شخصیت با عظمت آن بزرگوار، دراندیشه کوچک ما نمی گنجد و با معیارها و معادلات پیش پا افتاده نمی توان پی به شکوه وجلال آن حضرت برد.
ولادت و زندگى مهدى موعود (عج) از رخدادهاى مهم است و ریشه در باور دینى مسلمانان دارد. اعتقاد به تولد حیات طولانى ظهور و امامت آن حضرت مسأله اى است اساسى که نقش سرنوشت ساز و جهت بخشى را به زندگى و رفتاردین باوران بویژه شیعیان داده است.احادیث فراوانى از پیامبر(ص) و امامان معصوم(ع) رسیده که بیانگر ویژگی هاى شخصى امام زمان(عج) است: از خاندان رسالت از فرزندان فاطمه(ع) نهمین فرزند امام حسین(ع) دوازدهمین پیشواى شیعیان و... گزارشگران تاریخ نیز چه آنان که پیش از ولادت وى مى زیسته اند و چه آنان که در زمان ولادت و پس از آن بوده اند از این ولادت پر برکت خبر داده اند و برخى از آنان که توفیق دیدار و مشاهده مهدى(عج) را داشته اند از شمایل و اوصاف آن امام سخن گفته اند. ولادت : یک سال و یک ماه پس از ازدواج امام حسن عسکری (ع) و نرجس خاتون امام زمان به دنیا می آیند. حضرت ولی عصر (ع) بنا بربیشترین روایت روز جمعه نیمه شعبان 255 هجری قمری متولد شده اند. جالب است بدانیم او پیش از آفتاب چشم به این جهان گشود، تا همیشه آفتاب را پشت سر قرار دهد. چگونگی غیبت امام زمان(عج)؟ عده ای از شیعیان مانند شیخ مفید(ره) آغاز غیبت صغری را از هنگام ولادت حضرت مهدى(عج) به شمار آورده اند. زیرا از همان سالهاى آغازین ولادت آن حضرت غیبت نسبى داشت و شمارى اندک از یاران وى را مشاهده کردند. و مدت طول آن را تا زمان وفات چهارمین سفیر میدانند بنابراین نظر دوره غیبت صغرا تقریباً 74 سال مى شود یعنى از آغاز ولادت تا پایان سفارت آخرین سفیر حضرت. اما جالب است که بدانیم اهل سنت با غرض ورزی یا از روی جهالت همین سخنان ” پنجره قلب منتظران رو به آسمان بی کرانت گشوده است تا به یک اشارت تو، غبار غم و اندوه غیبت از دل ها بر خیزد و چشم ها به تماشای باران ظهور بنشیند. “
را تغییر داده و به دروغ و داستان سرایی شیعیان را مسخره میکنند که: شیعیان اعتقاد دارند امام زمان در بدو تولد در آغوش مادرش غایب شده است حتی این ریشخند سالها قبل هم وجود داشت مثلا : ابن خلدون نویسنده سنی مذهب در این زمینه مینویسد: «غلو کنندگان شیعه مخصوصاً دوازده امامیها میپندارند: دوازدهمین امامشان که محمد بن حسن العسکری است که از او به لقب مهدی یاد میکنند، داخل سرداب خانهشان در شهر حله متولد شد و در حالی که در آغوش مادرش مخفی بود غائب گشت و او در آخرالزمان ظهور و زمین را از عدل و داد پر میکند...»و در ادامه گفتارش اضافه میکند که: «...شیعیان هماکنون نیز بعد از نماز مغرب جلو در این سرداب، با اسبهای آماده جمع میشوند و او را به اسم صدا میزنند که: ای سرور ما اکنون ما آمادهایم ظهور کن...!!!» انتظار چیست و چه ثمرى براى منتظران دارد؟ امام صادق (علیه السلام) در روایت زیر به این پرسش پاسخ می دهند: آیا شما را خبر ندهم به آنچه که خداى صاحب عزت و جلال، هیچ عملى را که جز به آن عمل، از بندگان نمی پذیرد؟ گفتم: بله. فرمود: گواهى دادن به این که هیچ شایسته پرستشى جز خداوند نیست و این که محمد (صلی الله علیه و آله) بنده و فرستاده او است، و اقرار کردن به آنچه خداوند به آن امر فرموده، و ولایت ما، و بیزارى از دشمنانمان - یعنى خصوص امامان - و تسلیم شدن به آنان، و پرهیزکارى و تلاش و مجاهدت و اطمینان و انتظار قائم(عج) . سپس [امام] فرمود: براى ما دولتى است که هر زمان خداوند بخواهد، آن را محقق می سازد. آنگاه [امام] فرمود: هر کس دوست می دارد از یاران حضرت قائم(عج) باشد باید که منتظر باشد و در این حال به پرهیزکارى و اخلاق نیکو رفتار نماید، در حالى که منتظر است، پس چنانچه بمیرد و پس از مردنش قائم(عج)، بپا خیزد، پاداش او همچون پاداش کسى خواهد بود که آن حضرت را درک کرده است، پس کوشش کنید و در انتظار بمانید، گوارا باد بر شما [این پاداش] اى گروه مشمول رحمت خداوند! براى منتظران زمان غیبت همین پاداش بس که نام آنها در زمره یاران امام عصر(عج)، و از جمله کسانى ثبت شود که آن حضرت را به هنگام ظهور همراهى می کنند. ” شب یلدای هجران را به یمن ظهور ماه کاملش ، کوتاه کن که شب پرستان ، همچنان چشم بر صبح صادقش بسته اند و ما م?منان طلوع خورشید جمالش را نزدیک می دانیم... “
یکى از القاب مشهور امام زمان(عج) قائم است که به معناى ایستاده و برپا دارنده است، اما چرا به حضرت این لقب را داده اند، دو نوع روایت داریم: 1ـ به ایشان قائم می گویند به خاطر این که پس از فراموش شدن نامش قیام می کند. در روایت دیگرى امام جواد(علیهالسلام) می فرماید: به ایشان قائم می گویند، زیرا او پس از این که نامش به کلى متروک شد و اکثر کسانى که امامتش را قائل بوده اند از عقیده خود برگشته و مرتد شده اند به پا می خیزد. 2ـ در برخى از روایات هم لقب قائم را بعد از شهادت امام حسین(علیهالسلام) بیان می فرماید؛ زیرا ملائکه از خداوند پرسیدند که چه کسى انتقام امام حسین (علیهالسلام) را می گیرد، خداوند حضرت مهدى(عج) را به آنها نشان داد، در حالى که در حال ایستاده نماز می خواند «بذلک القائم انتقم منهم» که در این روایت لقب قائم، قیام در نماز و قیام براى انتقام خون امام حسین(علیهالسلام) لحاظ شده است. مدت حکومت امام زمان(عج) یکى از مباحث مربوط به حاکمیت امام زمان(عج) مدت حکومت ایشان است که ارقام مختلفى درباره آن بیان شده است. برخى روایات مدت آن را هفت سال و برخى دیگر هفت سال که هر سال آن برابر ده سال عادى باشد دانستهاند و به نظر مىرسد گروه دوم روایات، تفسیر کننده دسته اول روایات باشند و در نتیجه بنا بر این دو دسته از روایات، مدت حکومت آن حضرت، هفتاد سال خواهد بود. اما دستهای از روایات، مدت حکومت او را نوزده سال و چند ماه بیان کردهاند و ارقام دیگرى هم ذکر شده است. در میان روایات مربوط به حکومت حضرت بقیة الله تعداد روایاتى که به نوزده سال اشاره دارند از کثرت و قوت بیشترى برخوردارند. امام صادق(علیه السلام) فرمود: ملک القائم علیه السلام عشر سنة و اشهرا؛ مدت حکومت قائم نوزده سال و چند ماه خواهد بود. وقتى جابربن یزید جعفى از امام صادق(علیه السلام) مىپرسد قیام و حکومت قائم چه اندازه به طول مىانجامد، مىفرماید: از روز قیام تا روز شهادتش نوزده سال خواهد بود. برای شنیدن مولودی خوانی حاج محمود کریمی کلیک کنید. برای شنیدن مولودی خوانی حاج مهدی میرداماد کلیک کنید. برای شنیدن مولودی خوانی حاج مهدی سلحشور کلیک کنید. [ پنج شنبه 91/4/15 ] [ 9:11 عصر ] [ م.ص ]
[ نظر ]
|
|