NTENT="IR" />
سفارش تبلیغ
صبا ویژن

کلارآباد دات کام
قالب وبلاگ
این نظریه پرداز چپ گرا و سوسیالیست آمریکایی که پیش تر در یادداشت هایی از اغتشاشات سال 88 دفاع نموده است امروز در گفتگو با خبرنگاران ایرانی در سخنانی تامل برانگیز ضمن حمایت ضمنی از فتنه سال 88 بیان می دارد: همه می‌دانند در آن زمان چه اتفاقی افتاده است. مردم از آن درس گرفتند که به سیاست‌های آقای روحانی رای دادند.
به گزارش سرویس سیاسی پایگاه 598، نهم اسفند امانوئل والرشتاین آمریکایی رئیس اسبق انجمن بین‌المللی جامعه شناسی و نظریه پرداز نظام سرمایه داری به دعوت انجمن جامعه شناسی ایران به تهران سفر می نماید.

سفری که بیشتر برای انتشار دیدگاه های سرمایه داری این استاد دانشگاه کلمبیا برنامه ریزی گردیده است و والرشتاین در اولین روز سفرش به ایران به سخنرانی در مرکز بررسی های استراتژیک ریاست جمهوری پرداخت.

در همین خصوص معاون مرکز بررسی های استراتژیک ریاست جمهوری در گفتگویی ضمن ابراز خوشحالی از سفر  امانوئل والرشتاین آمریکایی به ایران بیان می دارد : حضور امثال والراشتاین ما را به جایگاهی می برد که اعتبار و سرمایه اجتماعی را در بعد داخلی و بین المللی افزایش می دهد. بحث هایی که در جلسه با ایشان صورت می گیرد محورهای مهمی برای فکر کردن است و می توانیم آن ها راگسترش دهیم.

این نظریه پرداز چپ گرا و سوسیالیست آمریکایی که پیش تر در یادداشت هایی از اغتشاشات سال 88 دفاع نموده است امروز در گفتگو با خبرنگاران ایرانی در سخنانی تامل برانگیز ضمن حمایت ضمنی از فتنه سال 88 بیان می دارد: همه می‌دانند در آن زمان چه اتفاقی افتاده است این مسئله که آیا در آن انتخابات تقلب شده بود و یا نه مربوط به من نیست. اما مردم از آن درس گرفتند که به سیاست‌های آقای روحانی رای دادند.

وی همچنین با دفاع از اتفاقات اخیر اوکراین بیان می دارد: دولت اکراین در ابتدا حاضر با مذاکره با مخالفین نبود. اما اکنون شرایط برگشته است و حال آنکه دولت اکراین دولت تقاضای مذاکره دارد مخالفان نمی‌پذیرند.

در بررسی اندیشه این استاد جامعه شناسی امریکا می توان گفت که والرشتاین عقیده دارد برای پیدایش اقتصاد جهانی سرمایه­‌داری از بطن فئودالیسم، سه چیز ضرورت دارد. 1- گسترش جغرافیایی از طریق اکتشاف و استعمار 2- تحول شیوه‌­های متفاوت نظارت بر کار مناطق اقتصاد جهانی 3- توسعه دولت‌های نیرومندی که به دولت‌های مرکزی اقتصاد جهانی نوپدید سرمایه‌ داری تبدیل شده بودند.

والرشتاین در مقدمه کتاب نظام نوین جهانی به تشریح تأثیرپذیری‌اش از مارکس و وبر می­پردازد به نظر والرشتاین هم مارکس و هم وبر معتقدند که یک نظام اقتصاد جهانی سرمایه­داری واحد وجود دارد و لذا او این مفهوم را از این دو به عاریت می­گیرد و مفاهیم سرمایه، روابط و مناسبات تولید، انباشت سرمایه در حرکت تاریخ را از مارکسیسم اخذ کرده است.

حال فارغ از سخنان تامل برانگیز این نظریه پرداز سوسیالیست آمریکایی در حمایت از فتنه 88 و اتفاقات اوکراین  این سوال پدید می آید که دعوت از نظریه پرداز نظام سرمایه داری آمریکا آن هم با رویکرد گسترش محورهای فکری وی در جامعه( به گفته معاون مرکز بررسی های استراتژیک ریاست جمهوری) با چه انگیزه ای برنامه ریزی شده است.

پایگاه 598 در آینده نزدیک گزارشی کامل از مقاصد و برنامه های سفر این نظریه پرداز نظام سرمایه داری جهانی منتشر خواهد نمود.

[ دوشنبه 92/12/12 ] [ 9:59 عصر ] [ م.ص ] [ نظر ]
.: Weblog Themes By WeblogSkin :.
درباره وبلاگ

موضوعات وب
لینک های مفید
لینک دوستان
لینک های مفید
امکانات وب
عمارنامه : نجوای دیجیتال بصیرت با دیدگان شما 		AmmarName.ir

بازدید امروز: 11958
بازدید دیروز: 1506
کل بازدیدها: 5118247