NTENT="IR" />
سفارش تبلیغ
صبا ویژن

کلارآباد دات کام
قالب وبلاگ
دیروز در حالی رییس جمهور، نیلی احمدآبادی را به صحن مجلس آورد که از رایزنی ها و لابی های پرحجم و گسترده خبر چندانی نبود، دیروز حتی طرفداران دولت نیز این مسئله را احساس کرده بودند و می دانستند که این رفتار دولت نشان می دهد که نیلی رای نخواهد آورد.
به گزارش پایگاه 598 به نقل از رجا، همچنانکه روزنامه اعتماد در گزارش تحلیلی خود درباره جلسه دیروز مجلس نوشت: یک اعتقاد جمعی وجود داشت که دولت حسن روحانی آنگونه که برای نرفتن فرجی دانا از وزارت علوم تلاش کرد برای آمدن نیلی به این وزارتخانه تلاش نکرد. 

این روزنامه می افزاید: "همین تلاش نکردن هم موجبات انتقادات بسیاری را فراهم کرده بود و در نهایت نمایندگان مجلس را مشکوک به این فرضیه کرد که شاید « نیلی» گزینه اصلی دولت برای وزارت علوم نیست."

رفتار برخی اطرافیان روحانی نیز عدم رای اعتماد به نیلی را به شدت تشدید کرد، اظهارات حسام الدین آشنا که مجلس را به نوعی تهدید و باج خواه معرفی کرده بود نیز کار نیلی را یک شب قبل از رای اعتماد در واقعیت قضیه تمام کرده بود. 

همچنانکه علی مطهری از نمایندگان سینه چاک دولت نیز بیان کرد، یکی از علل رای‌نیاوردن نیلی‌احمدآبادی رفتار دولت با مجلس بود، چراکه لزومی ندارد رییس‌جمهور در حین سخنان خود، به مجلس گوشه‌وکنایه بزند.

محمد جوادحق شناس، از فعالین اصلاح طلب نیز در بخشی از تحلیل خود درباره رای عدم اعتماد به نیلی در روزنامه اصلاح طلب اعتماد به همین نکته اشاره می کند و می نویسد: واقعیت این است که نمی‌توان نسبت به گلایه‌های برخی از دوستان دولت و حامیان رییس‌جمهور در مجلس شورای اسلامی همچون علی مطهری بی‌تفاوت بود که از وعده تعامل با نمایندگان حامی دولت گلایه‌مند بودند.

روزنامه اعتماد همچنین در گزارش خود حتی رفتار رییس جمهور را نیز در عدم رای به نیلی موثر می داند و درباره نوع رفتار دولت با مجلس می نویسد: رای پایین نیلی را می‌توان در رابطه مستقیم با یک موضوع دانست که آن هم رفتارها، موضع‌گیری‌ها و برخوردهای اخیر روحانی با مجلس است. رایی که شاید نتیجه صحبت‌های همین چند روز پیش حسن روحانی در زنجان بوده باشد که در اظهاراتش به بیان برخی گلایه‌هایش از مجلس پرداخته بود. این انتقاد برخی نمایندگان مجلس هم بود.

اما با وجود اینکه بسیاری از نمایندگان مجلس نیز معتقدند که اساسا نیلی گزینه اصلی روحانی برای وزارت علوم نبود و گزینه دیگری مدنظر دولت است، ولی رای عدم اعتماد دیروز مجلس پیام های مهمی را در بر داشت. پیام‌هایی که به نظر می رسد روزنامه های اصلاح طلب به خوبی آن را دریافت کرده اند.

پیام های مجلس به دولت

الف: حساسیت مجلس درباره فتنه 88 و دغدغه و نگرانی از نفوذ فتنه گران به دولت و به خصوص در وزارت علوم به یک مسئله فرآگیر و غیرقابل گذشت تبدیل شده است. علی مطهری نیز به عنوان یکی از اصلی ترین حامیان دولت تدبیر و امید در مجلس همین مسئله اعتراف کرده و معتقد است حساسیت مجلس به فتنه 88 بسیار بیشتر شده است. 

ب: دیروز جریان اصولگرایی در مجلس وحدت بسیار خوبی از خود به نمایش گذاشتند. این مسئله نشان داد که به میل به وحدت در میان اصولگرایان بیش از گذشته افزایش یافته است. گرچه روزنامه های اصلاح طلب تلاش کردند ریشه عدم رای اعتماد دیروز را تماما به جریان پایداری و به قول خودشان تندروهای مجلس نسبت بدهند ولی ناچارا اعتراف می کنند که اصولگرایان مجلس دیرور بسیار یکپارچه عمل کردند.

روزنامه شرق در گزارش صفحه یک خود می نویسد: جلسه رای‌اعتماد به «نیلی‌احمدآبادی» نشانه‌های فراوانی از تغییر و تحول در بهارستان را نشان می‌داد؛ از تحکیم روابط اصولگرایان گرفته تا نگرانی پیرامون استیضاح‌هایی که حالا به حدنصاب رسیده و‌ به‌زودی در نوبت صحن علنی قرار خواهد گرفت. 

روزنامه اعتماد نیز در این باره نوشت: مجلس روز گذشته حجت را تمام کرد و نشان داد که اصولگرایان مخالف دولت هر روز بیشتر می‌شوند. مجلس دیروز نشان داد که منتقدان دولت در حال تولید مثل هستند و کار روحانی برای یک سال آینده‌اش بیش از اندازه سخت‌تر است. دولت با این مجلسی که هر روز سخت گیر‌تر می‌شود حالا حالاها کار دارد و باید برای نحوه ارتباطش با این مجلس یک راهکار جدی پیدا کند. نخستین نکته‌یی که در مورد آرای روز گذشته محمود نیلی احمدآبادی به چشم می آید ریزش آرای وزرایی است که روحانی به مجلس معرفی می‌کند. اگر نخستین وزیر پیشنهادی علوم دولت روحانی یعنی جعفر میلی منفرد 105 نماینده موافق را به همراه خود داشت و نتوانست به ساختمان وزارت علوم راه پیدا کند این‌بار نیلی تنها 79 نماینده را همراه خود داشت. کمی آن‌طرف‌تر اگر تعداد آنهایی که پشت استیضاح رضا فرجی‌دانا ایستادند تا او را از ادامه حضور در وزارت علوم باز بدارند 110 نفر بودند این‌بار تعداد آنهایی که مقابل نیلی ایستادند تا او وارد وزارت علوم نشود به 160 نفر رسید. آرایی که شاید بتوان آنها را به نوعی افزایش تعداد مخالفان دولت در مجلس دانست"

اعتماد نیز در این باره نوشته است: اگر تا همین دو ماه پیش فراکسیون اکثریت مجلس مدافع سرسخت دولت بود و برای ماندن فردی همانند رضا فرجی‌دانا در مجموعه دولت رایزنی و تلاش می‌کرد و رییس مجلس شخصا برای وزیر دولت وارد عمل می‌شد این‌بار از این خبرها نبود. نه در فراکسیون اکثریت که همان رهروان ولایت بود خبری از حمایت گسترده بود و نه خبری از رایزنی و تلاش برای ورود نیلی به مجموعه وزارت علوم. علی لاریجانی هم مخالف بودنش با وزیر پیشنهادی علوم را تکذیب نکرد و این‌بار حتی فراکسیون رهروان ولایت هم پشت دولت را خالی کرد تا صف‌بندی‌های جدید مجلس نشان داده شود.

عدم اعتماد مجلس به نیلی بهانه ای برای تولید فشار به نمایندگان

اما برخی از ناظرین سیاسی تایید می کنند که برخی در دولت با معرفی نیلی به عنوان گزینه پیشنهادی به دنبال ایجاد فشار به مجلس هستند. بدین ترتیب که با عدم رای اعتماد به نیلی هزینه های به مجلس تحمیل می شود و به نوعی در رد گزینه بعدی دولت برای وزارت علوم مجبور به محافظه کاری خواهد شد.

روزنامه اصلاح طلب شرق و نزدیک به دولت یازدهم نیز به همین محاسبه اشاره می کند. در تحلیل این روزنامه درباره عدم رای اعتماد آمده است: "اتفاق دیروز بیش‌ازپیش مجلس را در معرض قضاوت افکارعمومی و جامعه دانشگاهی کشور قرار داد. مجلس تاکنون گام‌هایی همچون تلاش و زمینه‌سازی برای عدم‌معرفی جعفر توفیقی، عدم‌رای‌اعتماد به جعفر میلی‌منفرد، دادن رای‌اعتماد شکننده به فرجی‌دانا و پس‌گرفتن او و همچنین عدم‌رای‌اعتماد به گزینه غیرسیاسی دولت برداشته است و این اقدامات همگی مجلس را متحمل هزینه‌های زیادی در افکارعمومی می‌کند. شاید به همین دلیل بود که روحانی در نطق خود، قضاوت را به افکارعمومی سپرد، آن‌هم در یکی، دوسال مانده به انتخاب مجلس. علاوه‌بر این، عدم‌رای‌اعتماد به نیلی می‌تواند چوب خط استیضاح در مجلس را پرتعداد‌تر کند و حاشیه امنیت نسبی‌ای برای سایر وزرا (به‌خصوص وزیر فرهنگ‌وارشاداسلامی) طی ماه‌های آینده ایجاد کند، زیرا تعدد استیضاح‌ها، آن‌هم برای دولتی که از رای اکثریت مردم برخوردار است وجهه سیاسی مناسبی را برای مجلس ترسیم نخواهد کرد. هرچند، مجلس نهم نشان داده چندان هم قابل پیش‌بینی نیست و از قواعد رایج پیروی نمی‌کند"

روزنامه اعتماد نیز نوشت: آرای نیلی نشان داد که نظر مثبت نمایندگان نسبت به وزرایی که روحانی برای این وزارتخانه به مجلس معرفی می‌کند هر روز کم‌تر می‌شود و شاید برای معرفی وزیر بعدی باید تنها دو پیش بینی داشت. یا مجلس برای متهم نشدن نزد افکار عمومی رای بالایی به وزیر پیشنهادی می‌دهد یا آنکه این‌بار هم رای کمتر خواهد شد تا شرایط برای روحانی سخت‌تر از گذشته شود.

آیا دولت به سمت لج بازی خواهد رفت یا اصلاح؟

بنابراین باید منتظر ماند و دید آیا دولت به سمت اصلاح روند خود در وزارت علوم خواهد رفت یا با ظن فشار به مجلس می خواهد گزینه ای همانند چهره های همچون نیلی،فرجی دانا، جعفر توقیفی و... را به نمایندگان مردم تحمیل بکند. متاسفانه روند عملکرد و دیدگاه های آقای رییس جمهور در وزارت علوم علائم مثبت و امیدوار کننده ای را نشان نمی دهد.

[ پنج شنبه 93/8/8 ] [ 5:37 عصر ] [ م.ص ] [ نظر ]
.: Weblog Themes By WeblogSkin :.
درباره وبلاگ

موضوعات وب
لینک های مفید
لینک دوستان
لینک های مفید
امکانات وب
عمارنامه : نجوای دیجیتال بصیرت با دیدگان شما 		AmmarName.ir

بازدید امروز: 22289
بازدید دیروز: 11455
کل بازدیدها: 5253411