NTENT="IR" />
سفارش تبلیغ
صبا ویژن

کلارآباد دات کام
قالب وبلاگ
جانشین سازمان بسیج رسانه کشور گفت: اگر اصلاح طلبان در سردادن شعار اقتصادی صداقت داشتند و واقعا مشکلات معیشتی مردم برای آن ها مهم بود، می بایست چند کارشناس اقتصادی در فهرست انتخاباتی خود می آوردند، این دوگانگی و تضاد سبب بی اعتمادی در مردم می شود.
دوگانگی در شعار و عملکرد اصلاح طلبان
به گزارش سرویس سیاسی عصر امروز مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم و لزوم پرداختن به آن ها، باعث شده برخی نامزدهای انتخاباتی در عین شعارهای اقتصادی که سر می دهند، رفتاری سیاست زده با این شعار داشته و موجب بی اعتمادی مردم شوند. 

بنا بر این گزارش شور سیاسی که برگزاری انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری در جامعه ما ایجاد کرده است، باعث شده عده ای بخواهند از این آب زلال که به زعم آن ها گل آلود شده، برای خود آبرویی کسب کنند؛ آبرویی که همین چند سال گذشته به دلیل حمایت از جریانی فتنه گر که قصد براندازی نظام مقدس جمهوری اسلامی را داشت، از بین رفت.

با وجود اینکه مردم ما انتخابات بسیاری پشت سر گذشته اند اما به اذعان بسیاری از کارشناسان سیاسی این دوره از انتخابات از شرایط ویژه ای برخوردار است که ضرورت رأی دادن به فهرست ها را بیش از گذشته می کند. 

در همین زمینه با «ابراهیم گرمابدری»، جانشین سازمان بسیج رسانه کشور گفتگویی داشته ایم که در ادامه می خوانید. 

*عصر امروز: به نظر شما ضرورت رأی دادن به لیست چیست؟ 

در وضعیت فعلی رأی دادن به لیست بنا بر دلایلی اهمیت جدی دارد. این اهمیت تا آنجا است که ما به جای صحبت از فرد اصلح می توانیم از فهرست اصلح صحبت کنیم. به این دلیل که معمولا گروه های سیاسی وقتی وارد مجلس می شوند براساس تفکر گروهی لوایح و برنامه های خود را مطرح می کنند. 

بنابراین ما باید توجه داشته باشیم که اگر می خواهیم 
 اگر افراد به این یقین برسند که رأی دادن به یک فهرست الزام آور است، می توانیم افرادی را که به تفکر این فهرست نزدیکتر هستند را به آن اضافه کنیم و جایگزین افرادی کنیم که به زعم برخی در این فهرست گنجانده نمی شوند. 
به صورت ترکیبی عمل کنیم و اصلح بودن افراد را در گروه های مختلف مدنظر قرار دهیم و این افراد را در یک فهرست برای خودمان گردآوریم، این عمل باعث می شود که این افراد که از فهرست های مختلف گزینش شده اند، تنها تا زمان ورود به مجلس با دیدگاه های ما همراهی می کنند و به محض اینکه کرسی نمایندگی مردم را به دست بیاورند، هر کدام از این افراد زیر پرچم گروه سیاسی خودشان قرار می گیرند. 

در واقع این عمل سیاسی باعث می شود که ما به خصوص شهروندان تهرانی که تعداد زیادی نماینده به مجلس می فرستند، تعداد زیادی از نمایندگان را به سمت کرسی های مجلس هدایت کنیم در حالی که هنگام ورود به مجلس افرادی که تفکراتشان را قبول داریم، تعداد کمی خواهند بود.

این افراد با رأی ما به مجلس شورای اسلامی وارد می شوند اما در آنجا به گروه های مختلف تقسیم می شوند. بنابراین ما به آن خواسته اصلی خودمان که بر اساس یک تفکر یا یک مطالعه و بینش خاص رأی داده ایم، نمی رسیم. 

در این خصوص بیانات رهبر معظم انقلاب هم می تواند راهگشای ما باشد. رهبر انقلاب در بحث مربوط به انتخابات شورای شهر به این نکته اذعان کردند که به عده ای که می شناختند بر اساس شناخت شخصی رأی داده اند و بعضی دیگر را که نمی شناختند با اعتماد به کسانی که آن فهرست را تهیه کرده بودند، رأی داده اند. این موضوع می تواند برای افرادی که در رأی دادن به فهرست ها مردد هستند راه حل مناسبی باشد. 

همچنین مقام معظم رهبری در اخیرا در دیداری که با ائمه جمعه سراسر کشور داشتند، درباره حق الناس بودن رأی مردم توضیح دادند. در این دیدار پنج محور مطرح کردند که یکی از این محورهای حق الناس مربوط بود به افرادی که فهرست ها را تهیه می کنند. 

معظم له در آن دیدار اینطور بیان کردند که افردی که این فهرست ها را تنظیم می کنند حتما باید براساس معیارهای خاص و شایستگی ها، فهرست ها را مرتب کنند. رهبر انقلاب تهیه فهرست ها را هم به عنوان 
 پرداختن به مشکلات معیشتی به این سبب اهمیت دارد که جامعه به صورت مستقیم و بیشتر از گذشته با آن درگیر شده است. به همین دلیل همه جناح های سیاسی در شعارهای تبلیغاتی خود شعار حل مشکلات اقتصادی را مدنظر قرار داده اند. 
حق الناس مطرح کردند. به این معنی که اگر افراد غیرشایسته را در این فهرست ها بگنجانند و دیگران به آن ها رأی بدهند در واقع حق الناس زیرپا رفته است. 

با وجود این نکات، برخی ممکن است اینگونه استدلال کنند که به یقین رسیده اند که در یک فهرست چند نفر با بقیه افراد آن مجموعه یکسان نیستند و به هر دلیل اصرار دارند که به فهرست به صورت کامل رأی ندهند. 

در پاسخ به این افراد نمی توانیم بگوییم که این دو یا سه نفری را که شما نمی پذیرید، رأی ندهید و رأی خود را به فهرستی ناقص به صندوق بیندازید. 

اگر افراد به این یقین برسند که رأی دادن به یک فهرست الزام آور است، می توانیم افرادی را که به تفکر این فهرست نزدیکتر هستند را به آن اضافه کنیم و جایگزین افرادی کنیم که به زعم برخی در این فهرست گنجانده نمی شوند. 

*عصر امروز: باوجود فضای رقابتی که ایجاد شده، ضرورت حفظ وحدت در اصول گرایان و انصراف برخی نامزدها به نفع فهرست ائتلاف اصول گرایان، به چه میزان است؟ 


با توجه به فضای سیاسی که در جامعه ما ایجاد شده نیازمند حضور حداکثری نمایندگان اصولگرا در مجلس هستیم و به همین دلیل باید برای رأی دادن فهرست اصلح را مدنظر قرار دهیم. تقویت این تفکر و هدایت یک مجموعه اصلح به مجلس تا حد قابل توجهی در گرو این است که افرادی که با وجود نزدیک بودن به تفکر این فهرست در آن قرار نگرفته اند، از ادامه رقابت خودداری کنند. 

این افراد هم صلاحیت حضور در مجلس را دارند و هم از جایگاه مردمی برخوردارند، اما برای برخی اولویت ها که آن ورود افراد یا تفکر مورد حمایت خودشان است، در مجلس آینده، لازم است که از نامزدی انصراف دهند تا بتوانند مجموعه هم فکر خود را تقویت کنند. این موضوعی کاملا عقلی است و نباید نسبت به آن بی توجه بود. 

*عصر امروز: در شرایطی که مشکلات معیشتی مردم درحال افزایش است و دولت نتوانسته به وعده های اقتصادی خود عمل کند، رسالت نماینده های مجلس دهم چیست؟ 

پرداختن به 
 اگر نامزدها و شعاردهندگان به این گفتمان وارد مجلس شوند، لازم است که به وعده انتخاباتی خود عمل کنند و به دنبال حل مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم باشند. 
مشکلات معیشتی به این سبب اهمیت دارد که جامعه به صورت مستقیم و بیشتر از گذشته با آن درگیر شده است. به همین دلیل همه جناح های سیاسی در شعارهای تبلیغاتی خود شعار حل مشکلات اقتصادی را مدنظر قرار داده اند. مثلا گروهی شعار خود را معیشت، امنیت و پیشرفت قرار می دهد و گروه دیگر از شعار امید و آرامش و رونق اقتصادی سخن می گوید. 

تقریبا اصلی ترین گروه های سیاسی فعال در انتخابات به بحث اقتصاد و معیشت مردم پرداخته اند. این امر مبارکی است؛ به این دلیل که در فضای انتخاباتی این نیاز عمومی تبدیل به یک گفتمان شده است. پیش از این افراد و کارشناسان بعضا در رسانه ها این مسئله را مطرح می کردند و مردم هم در گفتگوهای شخصی و بین الطرفین و در مجامع کوچکتر به مباحث اقتصادی توجه نشان می دادند و تا کنون فرصتی برای گفتمان شدن این مسئله به صورت رسمی به دست نیامده بود. 

در آستانه انتخابات و به واسطه این هیجان و نشاط سیاسی که ایجاد شده و همچنین به دلیل اینکه گروه های مختلف سیاسی خواستند روی واقعیاتی انگشت بگذارند که نیاز مردم است، این مسئله را به درستی در شعارهای انتخاباتی خود جای دادند و در نهایت مباحث اقتصادی به عنوان یک گفتمان در مجامع جناحی و حزبی کلان مطرح می شود. 

اگر نامزدها و شعاردهندگان به این گفتمان وارد مجلس شوند، لازم است که به وعده انتخاباتی خود عمل کنند و به دنبال حل مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم باشند. از طرف دیگر تبدیل شدن این مسئله به گفتمان و مطالبه مردمی باعث می شود که دولت متوجه شود گروه های سیاسی هم هم نوا با مردم به مسئله معیشت و اقتصاد توجه ویژه دارند. دولت هم بالاجبار باید با سرعت بیشتری به دنبال حل معضلات معیشتی و اقتصادی مردم باشد. 

*عصر امروز: برخی نامزدهای مطرح جناح اصلاحات از هماهنگی مجلس 
 با توجه به شرایط موجود و خطر نفوذ که بسیار بیشتر از گذشته کشور ما را تهدید می کند، مجلس باید بسیار بیشتر از گذشته به قانونگذاری و همچنین نظارت بر عملکرد دولت توجه داشته باشد. 
و دولت سخن گفته اند و اذعان کرده اند که مجلس آینده مجلسی خواهد بود که از دولت سوال نکند. این مسئله چقدر با وظیفه مجلس همخوانی دارد و ورود افرادی با این رویکرد به نهاد قانونگذار کشور چه آسیب هایی به آن وارد می کند؟ 


چنین نظری دقیقا مخالف فلسفه و وظیفه قانونی مجلس است. به عبارت دیگر چنین صحبتی به این معنا است که مجلس از کارکرد اصلی خود ساقط شود در حالی که در وضعیت موجود چه به لحاظ مسائل داخلی و چه به لحاظ مسائل منطقه ای و حتی از جهت پیامدهایی که برجام در جامعه ما داشته است، مجلس باید با وسواس و دقت نظر بیشتری در چارچوب قانون به وظایف خود عمل کند. 

با توجه به شرایط موجود و خطر نفوذ که بسیار بیشتر از گذشته کشور ما را تهدید می کند، مجلس باید بسیار بیشتر از گذشته به قانونگذاری و همچنین نظارت بر عملکرد دولت توجه داشته باشد. به ویژه در مسائلی که از حوزه دولت در قالب برنامه توسعه و برنامه سالانه به مجلس ارائه می شود باید با حساسیت مورد بررسی قرار گیرد. 

در این انتخابات باید مجلسی را تشکیل دهیم که تا حد زیادی با منطقی عقلانی و پشتوانه قانونی سخت گیرانه بر اجرای قوانین نظارت کند تا بتواند نظام را از تهدیداتی که وجود دارد، محفوظ نگه دارد. 

*عصر امروز: اصلاح طلبان با وجود شعارهای بسیاری که در حوزه اقتصاد ارائه می دهند، در فهرستی که اعلام کرده اند، هیچ فرد متخصص حوزه اقتصاد وجود ندارد. همچنین حضور افرادی مانند غلامحسین کرباسچی و حسین فریدون که سابقه فسادهای اقتصادی داشته اند به عنوان حامیان اصلاح طلبان، آیا تردیدی برای مردم ایجاد نمی کند؟ 

یکی از اصول بحث شعار انتخاباتی تهیه فهرست منطبق با شعارها است. یک جناح سیاسی نمی تواند شعار انتخاباتی را بیان کند اما به اقتضاء آن، افرادی متخصص در آن زمینه را در فهرست خود معرفی نکند. این دوگانگی و تضاد باعث 
 اگر اصلاح طلبان در سردادن شعار اقتصادی صداقت داشتند و واقعا مشکلات معیشتی مردم برای آن ها مهم بود، می بایست چند کارشناس اقتصادی در فهرست انتخاباتی خود می آوردند. در حالی که در فهرست انتخاباتی این جناح این انطباق وجود ندارد. 
می شود که مخاطب احساس بی اعتمادی کند و تلقی منفی از عملکرد سیاسی آن جناح یا حزب داشته باشد. 

اگر اصلاح طلبان در سردادن شعار اقتصادی صداقت داشتند و واقعا  مشکلات معیشتی مردم برای آن ها مهم بود، می بایست چند کارشناس اقتصادی در فهرست انتخاباتی خود می آوردند. در حالی که در فهرست انتخاباتی این جناح این انطباق وجود ندارد. یعنی ادعا و شعار وجود دارد، اما افرادی که در این زمینه تخصص داشته باشند در فهرست انتخاباتی دیده نمی شود. همین مسئله یکی از ایرادات بزرگ اصلاح طلبان است و افرادی که اطلاعات سیاسی اندکی از فعالیت های این جناح داشته باشند، متوجه می شوند که مسئله آن طور که اصلاح طلبان وانمود می کنند، نیست. 

این دو نفری که به عنوان حامیان مالی فهرست اصلاح طلبان و اعتدالیون مطرح هستند، هر دو نزد افکار عمومی به دلیل مسائل اقتصادی شناخته شده هستند. انتساب یکی از این افراد به شخص رئیس جمهور جای سوالات بسیاری را باز می کند و باعث می شود که نگاه مردم به این فهرست ها با بی اعتمادی همراه شود. 

*عصر امروز: برخی شعارهای انتخاباتی که توسط نامزدهای اصلاح طلب مطرح می شود، مسئله رفع حصر سران فتنه را در اولویت قرار می هد. ورود افرادی با این رویکرد به مجلس آینده چه مشکلاتی را ایجاد می کند؟ 


امروز مهمترین مسئله در حوزه اجتماعی برای عموم جامعه و مردم ما بحث معیشت و اقتصاد است. هر مسئله ای که بخواهد این نگاه و این نیاز را به حاشیه بشکاند و آن را از اولویت مردم عقب براند، باعث دامن زدن بر بی اعتمادی مردم می شود. مجرم بودن و متهم بودن سران فتنه توسط مردم پذیرفته شده و مسئله رفع حصر الان به عنوان مشکل و مسئله اصلی مردم مطرح نیست. 

اما اینکه در این شرایط انتخاباتی عده ای بخواهند این مسئله را مطرح کنند و از آن برای جمع کردن آراء مردم استفاده کنند، به ضرر خود این افراد است و در حقیقت بیان کردن این مسئله چیزی جز آب در هاون کوبیدن نیست. این افراد نمی توانند با طرح چنین درخواست های کاملا غیرقانونی برای خود رأی جمع کنند. مردم امروز پذیرش این بحث ها را ندارند.

[ پنج شنبه 94/12/6 ] [ 8:38 عصر ] [ م.ص ] [ نظر ]
.: Weblog Themes By WeblogSkin :.
درباره وبلاگ

موضوعات وب
لینک های مفید
لینک دوستان
لینک های مفید
امکانات وب
عمارنامه : نجوای دیجیتال بصیرت با دیدگان شما 		AmmarName.ir

بازدید امروز: 3086
بازدید دیروز: 11455
کل بازدیدها: 5234208