NTENT="IR" />
سفارش تبلیغ
صبا ویژن

کلارآباد دات کام
قالب وبلاگ
در میان چهره های سیاسی مرسوم است که از افراد امین و مورد اعتماد خود در جایگاه مشاوران ویژه و دستیاران ارشد استفاده نمایند. این رسم نا نوشته در میان کشورهای مختلف جهان نیز جریان دارد و در ایران نیز در میان مقامات ارشد کشور مورد توجه بوده است.
ستاد انتخاباتی فهرست حامیان دولت در ساختمان بدهکار بانکی!
به گزارش سرویس سیاسی عصر امروز در میان چهره های سیاسی مرسوم است که از افراد امین و مورد اعتماد خود در جایگاه مشاوران ویژه و دستیاران ارشد استفاده نمایند. این رسم نا نوشته در میان کشورهای مختلف جهان نیز جریان دارد و در ایران نیز در میان مقامات ارشد کشور مورد توجه بوده است.  

بنا بر این گزارش این شیوه گاهی در مسیر صحیح و حساب شده ای قرار می گرفت که نتیجه آن تسهیل امور جاری و به شکل مناسب بود. نقشی که سید احمد خمینی برای حضرت امام (ره) داشت از این جمله است. 

سید احمد خمینی با آنکه مرجع اصلی اعلام نظرات امام (ره) و مدیریت برنامه های ایشان بود، هرگز در این جایگاه مهم دچار خطاهای سیاسی و یا فریب های چهره های سیاسی نشد و تنها به اجرای وظیفه خود در قبال حضرت امام (ره) پرداخت.

اما در میان چهره های سیاسی دیگر در صحنه های مختلف، نقش مشاوران و حلقه های مورد اعتماد، به مسیر حاشیه و جنجال نزدیک شده است. شاید یکی از مهمترین دلایل ایجاد این حواشی، ورود مستقیم این افراد مورد اعتماد در پست های اجرایی بوده است. دقیقا همین تفاوت در میان نقش سید احمد خمینی(ره) با سایر افرادی که به عنوان همراهان ویژه مسئولان ارشد نظام شناخته می شوند، وجود دارد. 

سید احمد هیچ مقام اجرایی را نپذیرفت؛ اما فعالیت افرادی نظیر محمد هاشمی، محسن هاشمی، مهدی هاشمی، فاطمه هاشمی، فائزه هاشمی، محمدرضا خاتمی، اسفندیار رحیم مشایی و حسین فریدون در دولت های مختلف همراه با پذیرفتن پست های متعدد بوده است. پست هایی که با توجه به قدرت اجرایی روسای جمهور وقت، زمینه ساز ایجاد رانت هایی برای اطرافیان آنها بوده است. 

در مورد فریدون، برادر حسن روحانی در طول ماه های اخیر اخبار فراوانی از اتهامات اقتصادی منتشر شده است. او یکی از چهره های کلیدی در انجام پروژه برجام نیز به شمار می رود. فریدون در سال های ابتدایی پس از انقلاب فرماندار نیشابور بود و بعد از آن فرماندار کرج می شود. 8 سال سفارت ایران در مالزی یکی دیگر از مسئولیت های فریدون است که تجربه دیپلماتی و سیاست خارجی را برای او به همراه دارد. 

او چند سال نیز از سفرای ایران در سازمان ملل متحد بود و پس از آن مشاور وزیر امور خارجه می شود. فریدون چندین سال نیز مشاور رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام یعنی برادر خودش بوده است.

وی در بیشتر جلسات مهم دولت جدید در روزهای آغاز فعالیت آن از جمله در جلسات رای اعتماد نمایندگان مجلس به وزرای پیشنهادی رئیس جمهور و حتی در اولین جلسه هیات دولت با حضور وزرا و معاونان جدید حضور داشته است.

بر اساس گزارش دنیای اقتصاد حسین فریدون پس از کاندیداتوری رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک، همیشه و در همه حال در کنار برادر بزرگتر حضور داشته و هیچ گاه وی را تنها نگذاشته است. این حضور حتی در کوچکترین مجالسی که دکتر روحانی در آن به ایراد سخنرانی پرداخته هم ادامه یافته و روابط نزدیک و حسنه دو برادر، تا امروز کاملا حفظ شده است. 

پس از انتخابات ریاست جمهوری و تشکیل دولت یازدهم حسن روحانی طی حکمی حسین فریدون را به عنوان دستیار ویژه رئیس جمهور منصوب کرد. فریدون که طی این مدت نه مصاحبه ای کرده و نه کمتر کسی از او نقل قولی شنیده و او را می توان به عنوان مرد سکوت کابینه یاد کرد.

فردی که در عین اینکه اظهار نظر نمی کند؛ اما نفوذ بالایی دارد و به دلیل سابقه موثر سیاسی و دیپلماتیک برش بالایی در تصمیم سازی های دولت دارد. 

فریدون همچنین با جدی تر شدن مذاکرات هسته ای و در ادوار پایانی به تیم مذاکره کننده پیوست و در گفتگوهای لوزان و وین در کنار جواد ظریف و تیم همراهش حضور داشت.

ابتکاری که ایران به کار برد باعث شد سطح تیم مذاکره کننده ایران افزایش و از رده دیپلمات های وزارت خارجه به معاون رئیس جمهور (علی اکبر صالحی) و دستیار ویژه رئیس جمهور (حسین فریدون) ارتقا یافت. 

یکی از مهمترین حواشی فعالیت های فریدون پس از نقش وی در پیش برد سیاست های برجام، حمایت های او از جریان بدهکاران بانکی است. 

حاشیه ای که از دید الیاس نادران، نماینده مجلس پنهان نماند و نادران در یکی از مصاحبه های خود به این موضوع که در جریان فعالیت های انتخاباتی 7 اسفند رسانه ای شده، اشاره کرده است: «برادر رئیس ‌جمهور ستاد انتخاباتی فهرست حامیان دولت را در ساختمان یکی از بزرگ ‌ترین بدهکاران بانکی دولت یعنی آقای شب ‌دوست قرار می‌ دهد؛ آیا اینها می ‌خواهند اشتغال ایجاد و با فساد مبارزه کنند. چه کسی از او حمایت کرده است که به زندان نیفتد؟ اگر آقای حسین فریدون این حمایت را نکرده پس چه کسی کرده است؟ دولت به قوه قضاییه اجازه دهد که همین امروز آقای شب ‌دوست را بازداشت کند و حقوق ملت را استیفا کند. من در فرصت مناسب کارهایی که آقای حسین فریدون در دولت کنونی انجام داده، مفصل صحبت می ‌کنم. ما با کسی رو دربایستی نداریم. هر شخصی مفاسد اقتصادی در کشور انجام داده باید شرمنده باشد. دولتی که با وعده 100 روزه در حل مشکلات اقتصادی کشور از مردم رای گرفت و امروز پس از دو سال و نیم می ‌بینیم که ماهیانه بیش از 5 هزار و 352 نفر به جمعیت بیکاران تحصیل کرده این کشور اضافه می‌ شود نباید شرمنده شود؟»

حال اگر این اتفاق توسط یکی از افراد ائتلاف بزرگ اصول گرایان صورت می گرفت، رسانه های زنجیره ای حامی دولت و جریان اصلاح طلبی به سرعت خط حمله خود را علیه جریان اصولگرایی فعال می کردند.

علیرضا زاکانی نیز در یکی از نشست های خبری خود به حاشیه های اقتصادی فریدون اشاره می کند و می گوید: «من تعجب می ‌کنم چرا آقای روحانی که تاکید بر مبارزه با فساد دارد از برادر خود غفلت دارد؛ یک عده بیایند و بگویند برادر رئیس ‌جمهور در این کشور چه کار می ‌کند.

وقتی ما به معاون اولی آقای رحیمی در دولت قبل معترض بودیم عده ‌ای به ما می ‌گفتند این مسائل را نگوییم ولی ما روی حرف خود تاکید کردیم و در نهایت دیدیم که این فرد محکوم شد و به زندان افتاد.»

اما واکنش رسانه های حامی دولت علیه نقد زاکانی در نوع خود جالب توجه است. معمولا یکی از شیوه های عملیات روانی در فضای رسانه ای، طفره رفتن از پاسخ با ارائه آدرس های غلط است.

به عبارت دیگر جریان رسانه ای حرفه ای که از جانب تیم های اصلاح طلب به یاری دولت آمده است به جای پاسخ منطقی به سخنان زاکانی، افکار عمومی را با کارنامه دوران مدرسه زاکانی منحرف می کنند.

افکار عمومی در حالی که در مورد نقش اقتصادی فریدون حساس می شوند به یک باره در قالب یک عملیات روانی در شبکه های اجتماعی کارنامه زاکانی در دوره مدرسه را می بینند که به دلیل حضور وی در مناطق جنگی از شرایط علمی مناسبی برخوردار نیست. 

همین شرایط نامناسب برای حلقه های رسانه ای جناح اصلاح طلب کافی است تا اولویت خبری در افکار عمومی را از حساسیت بر روی حسین فریدون در آستانه انتخابات به حساسیت به سمت کارنامه زاکانی در 40 سال گذشته برساند. 

به هر ترتیب تاریخ معاصر پس از انقلاب نشان داده است که هیچ نیرویی مانع از برگزاری دادگاه های مفاسد اقتصادی نبوده است. هر چند موانعی مانند هاشمی رفسنجانی که در جریان محاکمه مهدی هاشمی نقش بازدارنده خود را ایفا نمود، دستگاه قضایی کشور را تحت فشار قرار می دهد، اما با این حال زمان این موانع را از سر راه خود برخواهد داشت.

[ یکشنبه 94/12/9 ] [ 12:5 صبح ] [ م.ص ] [ نظر ]
.: Weblog Themes By WeblogSkin :.
درباره وبلاگ

موضوعات وب
لینک های مفید
لینک دوستان
لینک های مفید
امکانات وب
عمارنامه : نجوای دیجیتال بصیرت با دیدگان شما 		AmmarName.ir

بازدید امروز: 33433
بازدید دیروز: 45846
کل بازدیدها: 5185570