NTENT="IR" />
سفارش تبلیغ
صبا ویژن

کلارآباد دات کام
قالب وبلاگ
با وجود گذشت نزدیک به دو ماه از اجرای برجام گشایش ال‌سی دلاری برای تجار ایرانی هنوز دور از دسترس مانده است و رئیس دفتر رئیس جمهور برای ایجاد شفافیت در تحریم های اولیه و ثانویه آمریکا که عامل این مشکل محسوب می شود، خواستار کمک انگلیس شده است.
قُفل ال‌سی دلاری بسته ماند/ دولت دست به دامن انگلیس شد
به گزارش عصر امروز، با وجود گذشت نزدیک به دو ماه از اجرایی شدن برجام هنوز مشکل مراودات بانکی ایران با دنیای خارج حل و فصل نشده است.

 تحریم های بانکی مهمترین بخش تحریم های غرب علیه ایران بود که مبادلات تجاری ایران را تحت تاثیر قرار داده و هزینه‌های نقل و انتقال کالا را برای تجار ایرانی افزایش داده بود.
 
گشایش ال سی یکی از حوزه هایی بود که در چارچوب تحریم‌های بانکی محدود شده بود و بنا بر اعلام مقامات دولت یازدهم، نخستین گشایش در مبادلات بانکی ایران، آزاد شدن گشایش ال‌سی بود، به طوری که رئیس جمهور محترم در نخستین روز اجرایی شدن برجام از گشایش 1000 ال سی آن هم در روز تعطیل خبر داد.
 
با مطرح شدن تردیدها در این خصوص سایر مقامات دولتی برای تایید اظهارات رئیس جمهور آستین بالا زدند و رئیس کل بانک مرکزی بر این موضوع صحه گذاشت.
 
اما چه گشایش 1000 ال سی یک روز پس از اجرای برجام درست باشد یا نه، اکنون که حدود دو ماه از اجرای توافق هسته ای گذشته است در خوش بینانه‌ترین حالت می توان گفت مبادلات دلاری ایران با بانک های خارجی هنوز برقرار نشده و به تبع آن گشایش ال‌سی دلاری برای تجار ایرانی همچنان دور از دسترس مانده است.
 
بر اساس توافق هسته‌ای همه بانک‌های خارجی (به‌جز بانک‌های آمریکایی) می‌توانند با ایران تعامل داشته باشند، به‌شرطی که در تبادلات دلاری با ایران به‌طور غیرمستقیم از سیستم بانکی آمریکا استفاده نکرده باشند.
 
این شرط اساس لغو تحریم بانکی ایران را زیر سؤال برده است. با وجود تضعیف موقعیت دلار در اقتصاد جهانی همچنان این ارز به‌عنوان ارز هژمون در جهان شناخته می‌شود و آمارها نشان می‌دهد 90 درصد گردش روزانه 4 تریلیون دلاری پول در جهان با این ارز انجام می‌گیرد. همچنین سهم دلار از ذخایر ارزی در جهان 68 درصد برآورد شده است.
 
با توجه به جایگاه غالب دلار در اقتصاد جهانی باید گفت مستثنی کردن آن در تعاملات بانک‌های ایرانی با دنیای خارج(هرچند با قید منشا گرفتن از سیستم بانکی آمریکا) شرط غیرمنطقی و نامعقولی بوده است که طرف‌های مذاکره کننده ایرانی در جریان مذاکرات به آن تن داده‌اند.
 
بانک‌های بزرگ خارجی دارای مراودات گسترده و پیچیده با شبکه بانکی آمریکا هستند و تفکیک مبادلات دلاری آنها با آمریکا با مبادلات دلاری این بانک‌ها با ایران کار پیچیده‌ای است که این موضوع و جریمه‌های میلیاردی که در دوران تحریم پرداخته‌اند باعث شده است آن‌ها از خیر مراوده با ایران بگذرند.
 
به هر حال تا الان حتی یک ال‌سی دلاری هم پس از برجام گشایش نشده است و مقامات دولتی که گویا از برقراری مبادلات دلاری ایران با دنیای خارج ناامید شده‌اند، ادعا کرده‌اند تحریم ال‌سی دلاری ربطی به توافق هسته‌ای ندارد، بلکه مربوط به تحریم‌های اولیه آمریکا است.
 
ناصر همتی مدیرعامل بانک ملی ایران دو روز پیش تأیید کرده است که ال‌سی دلاری هنوز تحریم است. نماینده بخش خصوصی نیز از عادی نشدن روابط بانکی ایران خبر داده است. پدرام سلطانی نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران در این باره گفت: سوئیفت برای تمامی بانک‌های ایرانی برقرار شده است، اما عدم‌حصول نتیجه برای تعریف کارگزاری تا امروز به‌دلیل وجود برخی موانع در تحریم‌های اولیه ایالات متحده آمریکاست.
 
مدیر بانک ملی ابوظبی بزرگترین بانک امارات با اشاره به خودداری بانک‌ها از برقراری ارتباط با ایران گفت: «تحت شرایط جدید هیچ بانکی نمی‌تواند با ایران مبادلات دلاری داشته باشد».
 
در تازه‌ترین موضع‌گیری، رئیس دفتر رئیس جمهور دیروز در نشست فعالان اقتصادی در لندن به وجود ابهام در ترتیبات لغو تحریم بانکی ایران اذعان کرد و خواستار ایجاد شفافیت و تفکیک بین تحریم های اولیه آمریکا و تحریم های ثانویه شد.
 
در حالی که مقامات آمریکا با سکوتی شیطنت‌آمیز اقدامی در جهت رفع این ابهام انجام نمی‌دهند نهاوندیان برای حل این مشکل خواستار کمک دولت انگلیس شده است.
 
وی گفت: باید شفافیت بیشتری در زمینه اعمال تحریم‌های مالی ثانویه آمریکا به‌وجود آید تا بانک‌های غیرآمریکایی بتوانند به‌صورت آزادانه با ایران همکاری کنند. ما باید شاهد تسهیل روابط بانکی در زودترین زمان ممکن و به کامل‌ترین نحو ممکن باشیم و لندن می‌تواند این کار را انجام دهد.
مرجع : تسنیم

[ شنبه 94/12/22 ] [ 12:4 صبح ] [ م.ص ] [ نظر ]
.: Weblog Themes By WeblogSkin :.
درباره وبلاگ

موضوعات وب
لینک های مفید
لینک دوستان
لینک های مفید
امکانات وب
عمارنامه : نجوای دیجیتال بصیرت با دیدگان شما 		AmmarName.ir

بازدید امروز: 8226
بازدید دیروز: 67529
کل بازدیدها: 5227893